ZIHAN's FotoPage

By: ZIHAN BAHARUM

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  >  >>]    [Archive]
Saturday, 18-Apr-2009 14:29 Email | Share | | Bookmark
Sukan Tahunan An-Najaah

 
 
 
View all 4 photos...
Hari ni sukan tahunan tadika an-najaah..tempat along belajaq.... utk acara bebudak 4 thn... boys: baling bola dalam bakul.... along dok team biru... dpt no 1.. suka beno dpt hadiah...

Quote:
ain : Along mmg suka makan laksa wei.. ngalahkan mama dia...nanti hg balik kena tunaikan janji tu ar blh mama dia tumpang sekaki


Tuesday, 14-Apr-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Bowling, Pizza Hut, Parit, Traktor

 
 
 
View all 5 photos...
Apa mimpi Along tetiba dok ajak kami p main bowling... since last week dok ajak p.. dok kira hari demi hari bila nak cuti.. skang dah tau hari2 apa yg kena p skool.. hari apa yg cuti.. so Friday morning dah sound kat mama n abah. Aku p bawa main kat Aneka, Jitra ja.. malas nak p Alor Setar.. sure jem..lepas main p tgk Music Fair kat lobby... Hujan turun mencurah2... perut pun lapaq... Along request p Pizza Hut plak.. adehh.. kapak duit mama n abah.. demand plak anak den...

Minggu ni kontraktor start projek pembinaan parit kat kg aku, kampung kepala batas, jitra. Utk pembangunan kampung, 4 sure la ada yg kena korban kan... Pokok pelam kena tebang.. pagaq sempadan kena cabut.... tak pa.. utk kesenangan kelak.. budak2 pun suka dok tgk traktor (backhoe) dok masuk tolak tanah, especially anak2 aku la... teruja sungguh...depa pun nak jadi kontraktor gak...amin.. insyallah












Quote:
ain: nak makan menda wei.. bkn dpt apa pun.. kena kuar duit lagi ada ar. Depa dok guna air utk bancuh simen.. dok jamu mcm2 kat mat2 bangla tu...abah aku just pantau perkembangan projek tu jak... tapi mcm2 hal la dgn org kampung ni...ada yg suka.. ada yg mai marah2.... 'Orang melayu mudah lupa'

mak long : anak dara tu nak naik sampai tak mau turun... Along dah turun pun dok syoq dok atas tu lagi... mmg Syaza ni ikut perangai aku la wei.. dgn ketegaqnya skang ni


Wednesday, 8-Apr-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Sosej Roll n Bihun Kungfu@Hongkong

 
 
4-5 hari lepas Danish dok requested buat roti... aku ni tak pernah la buat roti.. pizza tu ada gak kekadang (psstt ... jarang2 sebenaqnya). Finally aku tunaikan lah permintaan anak teruna aku tu... disebabkan dia suka sgt makan sosej roll.. aku pun menguli la doh, then, hubby n anak2 aku yg kerjakannya... gambaq selepas bakar x sempat nak ambil... well... recepi doh tu aku amik kat tenet jek... tapi kurang umppp la..

Semalam aku plak teringin nak makan bihun kungfu, kebetulan aku balik awal (sbb ada kerja SMJitra). On da way nak balik rumah.. singgah kat Yawata dulu, beli bahan2. So malam tu kami dinner dgn Bihun Kungfu la.. Danish pun suka sbb bihun tu palut (salut) dgn teluq kan...






Saturday, 4-Apr-2009 05:00 Email | Share | | Bookmark
Hari Minggu

 
 
Hari Jumaat pagi breakfast kat kopitiam dgn anak2 n hubby tersayang ku... lepas zohor p rumah Yard kat Kuala Kedah, p tgk org dlm pantang.. dia dpt baby boy...lepas tu terus p rumah makteh kat jalan yan kat simpang p tandop.. p tgk kolam udang pakteh....

Hari Sabtu...pagi tu p kebun...sakan anak2 aku.. lama tak p kan... balik ja terus masuk dapor..
masak lauk ketam dgn nenas... sodap beb... tapi apa kan daya.. masak sedap2 pun laki aku bukan nya makan... anak2 aku plak pulun... jenoh nak korek isi ketam bagi depa makan.. sampai x sempat nak suap nasi... lepas zohor p Jitra... hujan lebat sunggoh... balik2 ja terus mulakan projek custord delight ku.... mlm buat triffle plak... esok ada potluck kat ofis...






Friday, 20-Mar-2009 18:01 Email | Share | | Bookmark
Batu Ferengghi, Penang

 
 
 
View all 6 photos...
Keesokan hari nya.. tgh hari kami bertolak ke Batu Ferengghi... 1st time anak2 aku naik feri Penang. Actually aku ada program 3 hari kat sana.. so dah alang2 semua ada , depa semua antaq aku p hotel. Hotel Hydro Majestic... Sempat la jalan2 kat Batu Ferengghi yang dah bertahun2 aku tak jejak... byk perubahan.. hotel pun cantik.. makanan pun not bad la walaupun bukan taste lidah aku... bedal je la.. makan free kan...on the nak balik alor setar singgah beli jeruk penang.. tak sah la kalau mai penang tak beli jeruk buah pala...







[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net