ZIHAN's FotoPage

By: ZIHAN BAHARUM

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  >  >>]    [Archive]
Friday, 6-Feb-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Aktiviti Terluang....

 
 
 
Time cuti2 ni la nak bagi 'can' anak2 beriadah.... Mandi kolam ni mmg salah satu feberet xtvt Along n Syaza... kalau blh berendam.. kecut jari2...kebetulan Sahil (anak yg mak aku ngasuh dulu) mai rumah.. dia pun join da club...

Petang bawa p Taman Rimba Alor Star..... sronok tgk anak2 enjoy... teringin plak time kecik2 dulu... papan lungsur mmg wajib naik ar...




Wah... sakan depa bermandi manda... Along dok ajak mama p waterfall, ntah bila la nak dpt...


Saturday, 31-Jan-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
How to bypass any Proxy?

Sejak HQ block macam2 web termasuk download.com... aku tercari-cari proxy yang sesuaiiiiiiiiiii... so terjumpa la Ultrasurf Proxy ni ... aku dah guna since last year.. tapi baru teringat nak upload utk dikongsi bersama kawan2 semua... senang je nak guna Ultrasurf ni, ampa download je.. tak payah install, click ja boleh terus guna. Letak ja kat Desktop. Bila dah “connection success”, Internet Explorer akan appear dan dari situ ampa boleh terus surf web yang selama ini diblock oleh sesapa yg jeles kat kita ni.....

Ampa boleh download kat sini http://www.mediafire.com/download.php?x15xmjn8mmz

SELAMAT MENCUBA!!!


Wednesday, 28-Jan-2009 17:00 Email | Share | | Bookmark
ZOO TAIPING

 
 
 
View all 7 photos...
Cuti CNY kali ni meriah rumah... semua adik beradik balik kampung.... penuh sendat rumah mak aku. Pagi Jumaat En (with family) dan Own sampai dari KL. Ptg tu Ijan sampai dari Kelantan (dia studi poli KB). Mlm tu Iwan (study kat SMTeknik) n Kak Long tiba dari Penang.

Ptg Jumaat tu kami buat sate ayam. Aku beli 3 ekor... pakat cucuk la sampai kuning tangan2.

Hari Sabtu ada jemputan kenduri di Menglembu, Ipoh. Actually kenduri bertandang DeqAr, so Makteh (hubby's side) ajak kami join sekali.. kami p la 4 biji keta ... perjalanan Alor Setar - Ipoh lebih kurang 4 jam, tapi dok makan tak sampai 1 jam... on day way balik... kami singgah Zoo Taiping. Yang lain terus balik Alor Setar.

Anak2 aku punya la suka... Along suka tgk binatang2... si Syaza keja nak naik train....1st trip naik train kami just half way... sampai kat Central Park jek... pastu jalan kaki. Sepanjang dok jalan kaki tu, asal train lalu je, Syaza nangis nak naik.... cuba bayang kalau 10 kali train tu lalu... jenoh nak memujuk.. Finally, kami bawa la dia naik train for 2nd trip.. kali ni pusing seround... biar dia puas.

Aku sempat le beli t-shet ZOO TAIPING kat Along. Sampai rumah kul 9 mlm...adik2 aku dah siap bakar sate.... tapi dalam oven je beb.. 15 min then baru letak atas bara api (just nak bg hitam sket jekk) senang beb.. tak payah nak berkipas bagai.... melantak plak.....

Esok nya buat garam belacan...cicah dgn pelam muda ... pergh.... kecoq ayaq lioq weiii..Hari Selasa (27hb Jan) rumah dah lengang....kembali seperti biasa.. tinggal la kami 6 beranak bercucu.






Depa nak balik KL dah. Train delay sejam, so kami p tibai mee bandung kat Star Walk dulu....


Tuesday, 20-Jan-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Masa emas bersama anak-anakku...

Wahhh... besh nyer.. Syaza tak join coz hjn renyai2
Ostrich park..
Along naik semua giant slides yg ada...
On 27-29 November lepas hubby aku ada kursus kat Sg.Petani. Mula2 tu sedih sbb 28hb tu besday aku.. tak blh nak celebrate together. Aku pun plan nak bawa anak2 p tidor rumah Kak Long kat Bertam. 1st day dia kursus, roomate tak mai... so apa lagi kan.. kami2 pun p la menempek tidoq di hotel.. sronok la Along dpt mandi swimming pool...

16hb Disember 2008 kami p kenduri di Perlis... singgah Padang Besar..... membeli dan belah sket2.. aku beli kelambu yg besar tu (tilam queen lepas beb). On da way balik, brenti jap kat Ostrich Park..

KFC buat Chicky Festival kat mini stadium... satu tiket RM12 tapi mmg berbaloi sgt la... dpt goodies.. mcm2 hadiah dlm tu, pastu dpt lunch free lagi (1 ketul ayam, 1 coke), tp mana cukup kan..nak p beli tambah kat kaunter bergerak KFC luar dewan... tup2 ada org kg plak keja situ.. dpt la snack plate free... hehehe... tu yg bertambah sedap...

Gambar2 tak brapa clear sebab guna HP je...







Quote:
ain >> tau tak pa


Saturday, 10-Jan-2009 04:36 Email | Share | | Bookmark
Aktiviti Hari Jumaat (090109)

di dusun..
aksi anak2 aku
wau yang tak brapa nak naik
View all 4 photos...
Kedah cuti hari Jumaat, so plan mcm2 la menda nak buat kan. Pagi Jumaat tu kami ramai2 p dusun abah aku kat Kg.Rambutan, Kuala Nerang. Macam2 xtvt blh buat kat situ. Menebas, bakar daun2 kering, kait daun pisang (org kg pesan), kait jantung n buah pisang, melayan kerenah anak2 aku, pasang khemah (danish request). Syaza pun mcm2 xtvt dia buat, antaranya main tanah... suka betul budak2 kalau bg main tanah... tapi kita kena pantau la jugak kan..

Sebelah petang plak kami p Tasik Darulaman. Sampai2 ja tgk ramai betul org main layang2. Danish pun apa lagi...minta beli 1 la.. padahal baru ja aku belikan wau kat dia (upah tak cry bila p skool hr Khamis). Mula2 belikan size kecik.. tapi bila main mcm x balance ja.... pastu tukar p beli yg besar sket.. dia nak SPIDERMAN KITE... sakan dia main dengan abah ... tapi kalau beli yg besar sekali.. 4 sure abah dia sorang je yg main... naik tinggi beb... mcm2 bentuk... ikan pari la... batman la...aeroplane.


Enjoy da moments... Syaza with her tight... danish with pelepah pisang..


Wau yg mula2 beli tapi tak brapa nak naik...

Quote:
iezah azizam >> mmg sronok dedulu dok main dlm bendang bila time org dah tuai padi... main roundess pun dlm bendang tu la.. ) zaman kanak2 kita hapenning maaaa..




[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net